Prvi put na Nou Campu
0

Fabregas umanjuje važnost povratka u Barcelonu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Kapiten nogometaša Arsenala Cesc Fabregas u utorak će odigrati prvu utamicu na stadionu Camp Nou, nakon što je kao 16-godišnjak napustio Barcelonu i prešao u Arsenal.

Fabregas je rođen i odrastao je u blizini Barcelone, te je prošao nogometnu akademiju katalonskog giganta prije prelaska u London. Već dugo vremena se špekulira s njegovim povratkom u Barcelonu, a u utorak će, na gostovanju Arsenala kod Barcelone u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, odigrati svoju prvu utakmicu u Barceloni nakon što je kao tinejdžer napustio taj klub.

Barcelona i Arsenal sastali su se i prošle sezone u Ligi prvaka, u četvrtfinalu, ali je Fabregas propustio gostovanje u najvećem katalonskom gradu zbog povrede.

"Ne osjećam nikakav pritisak jer ću igrati protiv Barcelone. Na Nou Campu želim pobijediti, odnosno ostvariti uspjeh s mojom ekipom. Ovo je samo još jedna utakmica u karijeri. Osjećam se kao i svi moji saigrači, ništa posebno. Priželjkujemo uspjeh u utakmici kakva se ne igra svaki dan. Ovo je par vrijedan polufinala ili finala Lige prvaka. Obje ekipe su u odličnoj formi i igraju sjajan nogomet",rekao je Fabregas.

Arsenal je prvu utakmicu na svom Emiratesu dobio s 2-1. Prošle sezone je, podsjećamo, u Londonu bilo 2-1, a onda je Barcelona kao domaćin slavila sa 4-1 uz četiri pogotka Lionela Messija.

"U utorak moramo biti spremni na sve. Nismo navikli imati mali posjed lopte na utakmici, no, u Barceloni moramo i na to biti spremni", dodao je Fabregas, koji se oporavio od povrede zadnje lože.

"Dobro se osjećam i bit ću spreman. Zadnjih šest dana na treninzima nisam osjećao nikakve smetnje", zaključio je Fabregas.