Nogomet
0

Cesar: Posljednja prilika za osvajanje SP-a

Totalsport
Julio Cezar (Foto: AFP)
Julio Cezar (Foto: AFP)
Golman Toronta i brazilske nogometne reprezentacije Julio Cesar izjavio je kako ne osjeća nikakav pritisak uoči nadolazećeg Mundijala.

Upravo se Cesar na prošlom Mundijalu u Južnoafričkoj Republici našao na udaru kritika zbog greške u četvrtfinalnom susretu protiv Holandije koja je Seleçao izbacila iz takmičenja.

"Ne osjećam pritisak. Imam vjere u sebe i svoj posao. Znam koliko moram dati ovoj ekipi. Kup konfederacija vratio mi je puno snage. Pritisak je normalna stvar, a ovo je za mene san. To je moja treća i vjerovatno posljednja prilika za osvajanje naslova", rekao je 34-godišnji Cesar.

"Sjećam se eliminacije iz 2010. kao da je bila danas, sve te tuge. Thiago Silva me podsjetio da sam, kada sam dobio poziv u reprezentaciju, rekao mami da ću biti svjetski prvak 2014. To mi je dalo puno snage".

Cesaru će za mjesto prvog golmana u brazilskoj reprezentaciji konkurisati Jefferson (Botafogo) i Victor (Gremio), a konačnu odluku će, dakako, donijeti selektor Luiz Felipe Scolari.

"I dalje se ne osjećam kao da sam u početnih 11. Iako mi je Felipao (Scolari) ukazao puno povjerenja, nalazim se pokraj dvojice sjajnih golmana koji imaju sposobnosti učiniti sve isto", dodao je čuvar mreže reprezentacije koja Mundijal otvara utakmicom protiv Hrvatske 12. juna.