Nogomet
8

Roberto Carlos: Favoriti za osvajanje Mundijala su Brazil, Njemačka i Argentina

Anadolija
Roberto Carlos (Foto: Anadolija)
Roberto Carlos (Foto: Anadolija)
Aktuelni trener turskog Sivasspora i nekadašnji reprezentativac Brazila Roberto Carlos u razgovoru za Anadolu Agency (AA) izjavio je da će Brazil, zemlja u kojoj je rođen, biti najveći favorit za osvajanje ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se igra upravo u toj zemlji od 12. juna do 13. jula.

Inače, Carlos je za nacionalnu selekciju igrao ukupno 125 puta što ga čini drugim igračem koji je zabilježio najviše nastupa za Brazil.

"Brazil je 1950. godine bio domaćin prvenstva kao i danas, ali tada nismo uspjeli da osvojimo titulu. Ali vjerujem da ćemo to ovaj puta uspjeti. Vjerujem da će to biti jedno vrlo lijepo i prijatno prvenstvo. Svi koji budu gledali utakmice uživat će", rekao je Carlos.

Prema njegovom mišljenju, reprezentacija Brazila će lako proći grupu A u kojoj je zajedno sa Hrvatskom, Meksikom i Kamerunom.

Ipak naglašava da domaćini teško pobjeđuju u prvim utakmicama zaključivši da bi utakmica Brazila sa Hrvatskom također mogla biti teška i neizvjesna.

"Kako god, Brazil će uspjeti da se plasira sve do finala. Favoriti za osvajanje titule su Brazil, Njemačka i Argentina, dok bi Rusija mogla biti iznenađenje", kazao je Carlos.

Smatra kako selekcija Španije, koja je bila prvak na SP u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, ipak ovaj put neće biti prvak jer, kako objašnjava, svi znaju sistem prema kojem igra ova selekcija.

Prema njegovom mišljenju, fudbaleri koji će se najviše istači na ovom Mundijalu su igrač Atletico Madrida Diego Costa, fudbaler Barcelone Neymar, argentinski maestro Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Na kraju napominje kako ne podržava ideju FIFA-e da se uvede tehnologija kojom bi se određivalo da li je lopta prešla gol crtu ili ne.

"Ne bih volio da fudbal postane mehanička igra nego da i dalje ostane ono što jeste, a to je fudbal. Kada u fudbal uđe tehologija, igra izgubi svoj smisao i prirodnu ljepotu i strast", kazao je legendarni fudbaler.