Primera
0

Celta savladala Sevillu, Spahić ponovo odlično odigrao

Totalsport
Nogometaši Celte nanijeli su u Vigu, u sklopu 7. kola prve španske nogometne lige, drugi ovosezonski poraz Sevilli našeg Emira Spahića koji je bio među najboljim igračima gostujuće ekipe.

U vrlo izjednačenoj utakmici Celta je golovima Iaga Aspasa i Enrique de Lucasa upisala treću uzastopnu domaću pobjedu u Primeri na svom Balaidosu, što joj je posljednji put uspjelo 2006. godine.

Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, a onda je u 15. minuti nastavka pomalo kontroverzno dosuđen penal za domaći sastav. Celta je izvodila slobodan udarac, a lopta je, na putu preko "živog zida", pogodila Hedwigesa Madura u ruku, iako je bilo očito da je Holanđanin njom branio svoju glavu. Da je nije postavio, lopta ne bi išla preko "zida" već bi ga pogodila u glavu, zbog toga je dosuđeni penal možda ipak malo prestrogo dodijeljen.

Siguran realizator penala bio je Iago Aspas.

Pet minuta prije isteka 90., Augusto Fernandez ubacio je jednu loptu s desne strane Celtinog napada, a istu je elegantno glavom u mrežu pospremio De Lucas, čovjek koji je u igru ušao dvije minute ranije, zamijenivši pritom strijelca prvog pogotka.

Ovom pobjedom Celta je skočila u gornji dom prvenstvene tabele, dok je Sevilla ostala na 11 bodova, odnosno četvrtom mjestu. Preostale utakmice na rasporedu su u subotu i nedjelju kada nas dana čeka i veliki okršaj Barcelone i Real Madrida na Nou Campu.

Primera, 7. kolo:

Celta - Sevilla 2-0 (Aspas 60-11m, De Lucas 85)

Tabela:

  1. Barcelona 18
  2. Atletico Madrid 16
  3. Malaga 14
  4. Mallorca 11
  5. Sevilla 11 (+1)
  6. Real Madrid 10...