Prvi test Zeničana
1

Čelik izgubio od Triglava na pripremnoj utakmici u Rovinju

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Fudbaleri NK Čelik trenutno se nalaze na pripremama u Rovinju, a danas su odigrali svoju prvu test utakmicu protiv Triglava iz Kranja, u kojoj su poraženi rezultatom 2:1.

Zeničani su u prvom poluvremenu igrali mirno, ali u 7. minuti Triglav dolazi u vodstvo preko Jovana Bubonje, koji je poslao loptu iza leđa Hinovića. Stipe Barać u 36. minuti uspijeva da izjednači rezultat na 1:1, ali u završnici prvog poluvremena Slovenci uspijevaju postići i drugi gol, te su sa rezultatom 2:1 zaključili prvo poluvrijeme, ali i utakmicu.

Prvo poluvrijeme igrali su: Hinović, Brković, Marković, Maletić, Jusić, Nestorović, Bajraktarević, Barać, Dedić, Kajkut i Mešanovć, dok su na teren drugog poluvremena istrčali: Adilović, Mišić, Lakićević, Čović, Maletić, Huseinspahić, Bureković, Horć, Travančić, Stajić, Popović.

Utakmica je odigrana u Medulinu, a naredna provjera zakazana je za 13. februar protiv HIT Gorice, dok će na pripremama odigrati još utakmice sa Željezničarom 16. februara, ekipom Pomorca 18. februara, dok peti protivnik još nije poznat.