Nogomet
0

FOTO / Nogometaši Čelika otputovali u Rovinj na pripreme

Klix.ba
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši NK Čelik su u petak ujutro krenuli u Rovinj gdje će održati posljednje pripreme pred nastavak sezone.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Šef stručnog štaba Vlado Jagodić je istakao da problemi u vezi sa igračkim kadrom nisu riješeni, ali prioritet za čuvara mreže Čelika riješen je u posljednji čas.

Mrežu zeničkog premijerligaša u narednih godinu dana branit će Adi Adilović, koji je u četvrtak potpisao ugovor te nakon 12 godina ponovo igra za klub sa Bilinog Polja.

Zeničani su prvu fazu priprema odradili u Zenici, a šef stručnog štaba zadovoljan je odrađenim poslom.

"Zahvaljujući infrastrukturi koju ima Čelik uspjeli smo naše pripreme u Zenici realizovati najbolje što je moguće. Pred nama su pripreme u Rovinju, na koje idemo sa ciljanim pojačanjima", kazao je Jagodić.

Čelikova ekspedicija od 19 igrača i tri golmana u Rovinju će boraviti do 19. februara, gdje će odigrati pet kontrolnih utakmica. Već u nedjelju će odigrati prvi utakmicu sa Triglavom iz Kranja, dok će preostale utakmice biti odigrane 13., 16., i 18. februara.

Generalna proba Čelika bit će odigrana 23. februara na Bilinom Polju, protiv Borca, a utakmica će biti humanitarnog karaktera te će sav prihod od utakmice biti dodijeljen za liječenje Zeničanke Amine Halilić.