Premijer liga BiH
45

Čelik i Željezničar igraju veliki derbi u Zenici, odgođene dvije utakmice 4. kola

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, dok su mečevi između Zrinjskog i Zvijezde te Širokog Brijega i Sarajeva odgođeni zbog obaveza Plemića i Bordo tima u evropskim takmičenjima.
Derbi kola se definitivno igra u Zenici na stadionu Bilino Polje, na kojem će Čelik ugostiti Željezničar. Obje ekipe su odlično startovale u novoj sezoni sa po dvije pobjede i jednim remijem.

Posebno se to odnosi na Čelik koji je slavio u gostima kod Širokog i Veleža, dok su remizirali kući s prvakom Sarajevom. Željezničar je nakon remija s Borcem na Grbavici slavio u gostima kod Mladosti, a potom i savladao Zrinjski na svom terenu.

Trener Željezničara Amar Osim rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da nema mnogo ekipa u bh. prvenstvu koje mogu reći da nisu zadovoljne bodom na Bilinom polju, a vjeruje da će atmosfera na zeničkom stadionu biti "vruća" kao i uvijek.

"Mislim da nijedan tim neće ići na remi. Nije isto igrati na Bilinom Polju ili na nekom manjem stadionu. Radujem se ovakvim utakmicama, jer vruća atmosfera učini da se osjećaš kao igrač ili u mom slučaju kao trener. Psovke i povike ne doživljavam kao uvrede, već kao način izražavanja ljubavi prema klubu, a uglavnom ih i ne čujem. Čelik u takvoj atmosferi može biti veoma opasan", rekao je Osim.

"Ovo je jako važna utakmica za nas. Bit će to teška utakmica, ali, računajući na podršku naših navijača, vjerujem da ćemo pobijediti", kazao je na jučerašnjoj press-konferenciji trener Čelika Hasan Ozer, koji je najavio kako je zbog povrede upitan nastup Ljubiše Pecelja.

Posljednja međusobna utakmica između ova dva tima odigrana je prije tri mjeseca na Grbavici kada je slavio Čelik, kojem je pripao i posljednji derbi odigran u Zenici pa će se Željo pokušati revanširati neugodnim Crveno-crnim.

Tuzla City će nastavak dobrog otvaranja sezone tražiti u gostima kod promjenjive Mladosti, a u preostalim mečevima ekipe će se truditi popraviti loš dojam iz prva tri kola. Tako se u Bijeljini sastaju Radnik i Borac te u Tuzli Sloboda i Velež.

Parovi 4. kola:

Mladost - Tuzla City (17:30 sati) Radnik - Borac (17:30) Čelik - Željezničar (19:00)

Sloboda - Velež (21:00) Zrinjski - Zvijezda 09 odgođeno Široki Brijeg - Sarajevo odgođeno

Tabela: