Uoči subotnjeg duela
9

Osim najavio težak meč protiv Čelika, Stupčanica ga odbila, a Lutvo jedva dočekao

D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Željezničar će u okviru 5. kola Premijer lige BiH biti gost ekipi Čelika, a tim povodom su se novinarima u Plavom salonu stadiona Grbavica obratili šef stručnog štaba Plavih Amar Osim te prvotimac Asim Zec.

Osim je izrazio veliki respekt prema Čeliku te je kazao da se raduje utakmici.

"Ne znam da ima puno ekipa u BiH koje mogu otići na Bilino Polje i reći da nisu zadovoljne bodom. Ipak, mi nećemo igrati na neriješeno, svako ima svoje razloge. Radujem se utakmici, jer utakmice bez publike, naboja i psovki nisu utakmice. Kad igraš takve utakmice, osjećaš se kao igrač i trener, a kad igraš gdje te niko ne zna, gdje ti niko ne 'spominje' nikoga, nije to to. Povike i psovke doživljavam kao ljubav prema klubu za koji navijaš. To mi nije ništa specijalno, ali igrati u Zenici ili negdje drugo, da ne kažem gdje da mi neko ne prigovara, nije isto. Vidjeli smo u kakvom je ambijentu igralo Sarajevo, takva ekipa može biti veoma opasna", izjavio je Osim.

Asim Zec (Foto: D. S./Klix.ba)
Asim Zec (Foto: D. S./Klix.ba)

Rivalstvo je u nogometu svakako dobra stvar.

"Utakmica bez naboja nije utakmica, to znači da je svima stalo da pobjede velikog protivnika. Draže je nama pobijediti Čelik nego nekog drugog, odnosno Čeliku da pobijedi Želju. To je dobro". rekao je trener Plavih.

Bodove protiv Čelika neće biti lako osvojiti.

"Zamišljali smo da nakon tri kola možemo biti u vrhu bez obzira na broj bodova. Možda smo osam zaslužili, ali je i Čelik osvojio sedam uz puno teži raspored. Imali su dva gostovanja i utakmicu kući protiv šampiona. Svjesni smo kakav je protivnik Čelik, osjetili smo to na Grbavici na svojoj koži, lagano su nas pobijedili. To nam je dodatni motiv. Težak nam je zadatak, idemo još boljem Čeliku", upozorio je trener Željezničara.

Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)

Kvalitet je, prema njegovom mišljenju, na strani Plavih.

"Naši su igrači bolji jer su naši, iako Čelik ima igrača koji mogu igrati u svakom bh. klubu pa i u našem", smatra Osim.

Na Semira Štilića ne računa prije reprezentativne pauze jer mu je potrebno da se fizički spremi.

"O Štiliću ovisi kad će se vratiti, mi ćemo se potruditi da ga spremimo. U kakvom je stanju, samo on zna. Ipak, profesionalac je, nije debeo, a s obzirom na kvalitet i stil igre, lakše mu je da se spremi. To je dobra stvar, ali ga ne planiramo prije ove pauze" , otkrio je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Dodao je da je Željo pozvao Stupčanicu na prijateljsku utakmicu, klub koji mu je zamjerio na "negativnim izjavama", ali je ponuda odbijena.

Asim Zec (Foto: D. S./Klix.ba)
Asim Zec (Foto: D. S./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio Asim Zec koji se nada pobjedi.

"Svjesni smo protiv koga igramo, protiv kvalitetne ekipe koja je dobro otvorila sezonu i koja igra pred svojim navijačima. Uz dobar pristup mislim da se možemo radovati poslije utakmice", rekao je Zec.

Čelik i Željezničar igraju u subotu od 19:00 sati.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Tokom konferencije za medije Osima je ispred vrata Plavog salona nestrpljivo čekao njegov ljubimac, pas koji je u javnosti poznat kao Lutvo. Nakon konferencije je ušao u salon kako bi se pridružio svom vlasniku i dobio malo pažnje.