Crno-crveni optimizam
25

Ozer pred utakmicu sa Željezničarom: Želimo s navijačima slaviti novu pobjedu

E. M.
Haris Dilaver i Hasan Ozer (Foto: E. M./Klix.ba)
Haris Dilaver i Hasan Ozer (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika u sklopu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Željezničara, a u zeničkom premijerligašu osim kvalitetne utakmice očekuju i tri gola.

Šef stručnog štaba Hasan Ozer i napadač Haris Dilaver na današnjoj konferenciji za novinare na Bilinom Polju su istakli da je pred njima jedna veoma važna utakmica.

"Zadnje tri utakmice s dvije pobijede i jednim neriješenim rezultatom je dobar početak. Sutra igramo protiv jedne jake ekipe, bit će teška utakmica, ali uz naše navijače, želimo pobijediti”, kazao je Ozer.

Dodao je da ekipa ima manjih povreda te da još uvijek nije odlučeno ko će sutra istrčati na teren. Prvih 11 koji će pokazati zube na terenu bit će odlučeno nakon današnjeg treninga.

Hasan Ozer (Foto: E. M./Klix.ba)
Hasan Ozer (Foto: E. M./Klix.ba)

“Danas ću izabrati igrače i prema nedostacima protivnika vidjet ću da izvedem najboljih 11 igrača. Pecelj se čini spremnim, ali danas ćemo odlučiti. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica i želim s navijačima slaviti tri boda”, dodao je Ozer.

Kazao je da ekipa Željezničara u tri protekle utakmice nije primila gola, ali da je prednost Čelika što igra na domaćem terenu pred svojim navijačima.

Zamolio je navijače da ne prave prekide na utakmici kako ne bi dali minute odmora gostujućim igračima.

Prvotimac Čelika Haris Dilaver je izjavio da je Željezničar jaka ekipa s dosta dobrih pojedinaca.

Haris Dilaver (Foto: E. M./Klix.ba)
Haris Dilaver (Foto: E. M./Klix.ba)

“Imamo dobru ekipu, iza nas su tri utakmice koje smo odigrali jako dobro. Cijelu sedmicu smo radili naporno, a sutra uz prepuno Bilino Polje ćemo dati sve što je do nas i mislim da ćemo u konačnici slaviti”, izjavio je Dilaver te na kraju dodao da su iza njih teške utakmice, ali da vjeruje u dobru igru svih u sutrašnjem susretu.

Utakmica Čelika i Željezničara na rasporedu je sutra u 19 sati na stadionu Bilino Polje uz direktan prijenos na platformi MojaTV.