Igrač Arsenala
2

Cazorla: Ne znamo tačno u čemu je naš problem

Totalsport
Santi Cazorla (Foto: AFP)
Santi Cazorla (Foto: AFP)
Španski veznjak Santi Cazorla, najveće ovoljetno pojačanje Arsenala pristiglo iz Malage, rekao je kako u klubu nisu tačno svjesni uzroka njihovih brojnih posrtanja u sezoni.

Tako su Topnici tek deseti na premierligaškoj tabeli nakon 15 odigranih kola, a u posljednja su tri kola osvojili tek dva boda.

"Ne znamo tačno u čemu je problem. Istina je da smo nekonstantni. Vjerujem da za konkuriranje za premierligaški naslov ne smijete ispuštati bodove u takvim utakmicama (Aston Villa, Swansea, Fulham). Uzmite na primjer utakmicu protiv Fulhama. Vodili smo 2-0. Ne smijete onda primiti dva gola u pet minuta jer se ti bodovi neće vratiti", rekao je Cazorla.

"U isto vrijeme pogledate da City i United pobjeđuju u svojim utakmicama i tu leži razlika. Boriti se za naslov znači osvajati bodove protiv takvih ekipa. Malo je to frusrirajuće jer smo dobra ekipa, imamo dobre igrače i treniramo dobro. Ali postoje trenuci u nekim utakmicama koje ne znamo kontrolirati. Sada je značajan razmak između nas i Uniteda i Cityja i imamo vrlo malo prostora za pogreške", zaključio je veznjak sjevernolondonskog kluba koji za vodećim Unitedom zaostaje velikih 15 bodova.