Nogomet
17

Casillas: Nervoza nas je učinila slabijim

Totalsport
Iker Casillas (Foto: AFP)
Iker Casillas (Foto: AFP)
Svi Španci, od nogometnih reprezentativaca do javnosti, jasno pokazuju u izjavama da su itekako sretni što su se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva i da je put do tamo bio jako težak.

Spretno i sretno je Španija u ključnom meču pobijedila Hrvatsku 1-0. Jedan od junaka pobjede aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka, golman Iker Casillas, nakon svega je rekao:

"Nervoza je itekako bila prisutna u ovoj utakmici, to je normalno. Ona nas je učinila slabijim nego inače. Naravno, i Hrvatska je krivac za to. Igrali su dobro, igrali su kako i inače igraju naši suparnici u posljednje vrijeme", rekao je Casillas i nastavio:

"Svi protiv nas sada daju sve od sebe. I drugačije je danas igrati, negoli na Svjetskom prvenstvu. Danas kada Iniesta ili Silva dobiju loptu, već su dvojica ili trojica oko njih. Drugačije se danas igra protiv nas, naučili su naši suparnici kako nas stegnuti."

Casillas se vratio na meč-loptu koju je imao Ivan Rakitić kod rezultata 0-0. Odbranio je Casillas tada njegov udarac glavom iz blizine.

"Na sreću, bio sam na dobrom mjestu. Pratio sam let lopte i, zapravo, išao za njom. Zato sam bio dobro postavljen i odbranio udarac. Sva sreća."

Za kraj je golman madridskog Reala najavio:

"Ništa, sada je svaka utakmica na život ili smrt. To nama Špancima odgovara, vjerujem u novi uspjeh ove ekipe."