Hendikep za Furiju
0

Casillas: Povreda Puyola je ozbiljan problem

Totalsport
Iker Casillas
Iker Casillas
Kapetan španske nogometne reprezentacije i golman madridskog Reala Iker Casillas pridružio se selektoru Vicenteu del Bosqueu u ocjeni kako je izostanak Carlesa Puyola veliki udarac braniteljima naslova uoči Evropskog prvenstva.

Stoper Barcelone propustiti će Euro zbog ozljede koljena zbog koje će morati obaviti manji artroskopski zahvat koji zahtjeva šestosedmični oporavak.

"Razgovarao sam s njim u utorak, uznemiren je i tužan, ali potpuno je jasno da mora pauzirati. Slažem se sa selektorom del Bosqueom koji je rekao da se radi o velikom gubitku, ne samo na terenu nego i u cijeloj ekipi. Carles je uz Xavija i mene bio jedan od kapitena", izjavila je španska "jedinica". Casillas također vrlo upitnim smatra mogućnosti napadača Davida Ville koji ove godine još nema niti minute takmičarskog nogometa.

"Bilo bi idealno kada bi Villa uspio sakupiti nešto minuta prije Eura", rekao je Casillas koji smara da unatoč navedenim problemima Španija može odbraniti evropski naslov.

"Sigurno da možemo osvojiti Euro iako je konkurencije vrlo snažna. Po mom mišljenju najveće su prijetnje Njemačka i Nizozemska", smatra golman Furije.