Plaćeni 70 miliona eura
0

Carroll i Džeko još uvijek bez gola u Premier ligi

Sarajevo-x.com
Nakon što su stigli u nove klubove u januarskom prelaznom roku kao velika pojačanja, Liverpoolov Andy Carroll i Cityjev Edin Džeko još uvijek nisu postigli gol u engleskoj Premier ligi, piše britanski Sportsmail.

Za usluge bh. reprezentativca Edina Džeke i engleskog reprezentativca Andyja Carrolla, Manchester City i Liverpool su platili ukupno 70,2 miliona eura. No, ova dva igrača od kojih se mnogo očekuje, do sada se još uvijek nisu upisali u strijelce kada se govori u Premier ligi.

Carroll za loš start u novom klubu krivi dugotrajni oporavak od teške povrede, zbog čega nije pogodio u pet premijerligaških utakmica u dresu Liverpoola.

Bh. internacionalac Edin Džeko također u osam odigranih susreta nije postigao pogodak u Premier ligi.

"Potpuno sam siguran da ćemo više vidjeti od Džeke sljedeće sezone, jer ćemo ekipu prilagoditi njemu", izjavio je trener "građana", talijanski stručnjak Roberto Mancini.

"Mislim da Džeki trebaju dobri krilni igrači koji će mu osigurati kvalitetne ubačaje. Normalno je da novi igrači na početku imaju problema", dodao je Mancini.

Priliku za prvi gol u Premier ligi će Carroll i Džeko imati već sutra u međusobnom duelu u kojem se sastaju Liverpool i Manchester City. Utakmica počinje u 21 sat.