Pomoćni trener Cityja
0

"Džeko i Balotelli će se pokazati do kraja sezone"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brian Kidd, pomoćnik Roberta Mancinija na klupi nogometaša Manchester Cityja, apelovao je na napadače svog kluba da po izvedbama sustignu Carlosa Teveza.

S 19 postignutih golova argentinski napadač ove je sezone udarna igla "građana" i drugi najbolji strijelac Premiershipa iza Dimitra Berbatova, a uprkos neospornom kvalitetu Mario Balotelli, Edin Džeko i Jo nisu na njegovom nivou.

"Carlos je uvijek predstavljao primjer, on je sjajan igrač. Ali ako pogledate klubove koji su uspješni, svi oni imaju četvoricu dobrih napadača koji se nadmeću za mjesta", objasnio je Kidd.

Džeko je u prvoj polovini sezone u dresu Wolfsburga postigao osam golova u 12 bundesligaških nastupa, ali je po transferu u City u januaru dao tek jedan gol u sedam nastupa, a svoj premierligaški prvijenac još čeka.

"Blagoslovljeni smo s dobrim napadačima i imamo zaista jako dobar tim. Mario i Edin su veliki talenti, u to nema sumnje. Mario je imao problema s koljenom, a sada je, čini se, sve u redu, dok je Edin još u procesu prilagodbe. S obzirom na ono što pokazuju na treninzima, osjećam da će obojica ostaviti utjecaj do kraja sezone", dodao je Kidd.