Nogomet
0

VIDEO / Capello maltretirao pomoćnika Stuarta Piercea

Totalsport
Fabio Capello
Fabio Capello
Sjajan televizijski prilog o strastvenim reakcijama Fabija Capella na klupi engleske nogometne reprezentacije tokom ključne utakmice SP-a protiv Slovenije objavila je španska TV-stanica.

TV Cuatro je producirao film u trajanju od stotinjak sekundi, pod nazivom El show del Capello, koji prikazuje Capella "na iglama" tokom utakmice koju su Englezi uspjeli dobiti 1-0 i time izbjeći blamažu odlaska kući već nakon takmičenja u grupi.

Događaje na terenu Capello prati na klupi poput luđaka. Sjedeći na sjedištu između pomoćnika Stuarta Pearcea (njemu slijeva) i fizioterapeuta Garyja Levina (sdesna), dvojicu saradnika neprestano, valjda spontano, udara rukama i odguruje.

U jednom trenutku, u situaciji u kojoj nije sasvim jasno zbija li šalu ili zaista misli ozbiljno, maltretira Piercea. Najprije ga zove na klupu iznerviran što ovaj stoji.

"Sjedi dole, čovječe! Ma sjedi!", veli Capello Pearceu povlačeći ga rukom nadole.

Nakon što Pearce, inače trener mlade engleske reprezentacije i nekoć sam reprezentativac, napokon sjede, Capello nastavlja:

"Jesi li sjedio prije, jesi li? Nisi! Ustaj onda, ustaj!", viče Capello na zgroženog saradnika, koji se potom diže ponovo savjetovati igrače na travnjaku.

Taj je događaj fizioterapeut Lewin ispratio hihoćući se s rukome preko usana, da ga Talijan ne bi primijetio. Na Capellovom licu pak nije jasno je li namagarčio Pearcea ili je doista izgubio kontrolu.

Vidljivo je jedino da Pearceu nije bilo zabavno. Nakon posljednjega sudijskog zvižduka iznervirani pomoćnik je zbrisao s klupe što dalje od Capella, da bi izbjegao njegov mogući zagrljaj, kojim je Capello otišao počastiti svoje igrače. Pearce čak nije stigao ni reagovati na ispruženu Lewinovu ruku...

Tokom filmića također je vidljivo da se 63-godišnji Talijan vrlo dobro saživio s engleskim psovkama, te da non-stop koristi riječi koje počinju s "f". Igračima je neprestano vikao "Press! F...ing press!" tražeći od njih izlazak na igrača s loptom, a posebno je izgubio živce na Garetha Barryja, koji nije na vrijeme odigrao loptu:

"Barry, the f...ing ball, Barry!"

Capellove reakcije sada će biti još vjerovatnija meta televizijskih kamera u utakmici osmine finala SP-a protiv Njemačke u nedjelju. Dvoboj se igra u Rustenburgu.