Fabio Capello
0

"Čini se da smo dvije godine radili ni za šta"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello je probudio englesku nogometnu reprezentaciju nakon njenog sloma u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. No, čini se da je najveća kriza u njegovom mandatu došla na najvažnijem takmičenju.

Svjestan je toga i sam talijanski stručnjak nakon dva remija i slabe igre u dvije uvodne utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Englezi su najprije odigrali 1-1 protiv SAD-a, a potom i 0-0 protiv Alžira i sada u 3. kolu grupe C, u srijedu u Port Elizabethu, moraju savladati Sloveniju da bi ušli u osminu finala.

Capello ni sam nije siguran šta se dogodilo ekipi koja je projurila kroz kvalifikacije.

"Čini se da smo dvije godine radili ni za šta. Ne znam zašto ni kako su igrači došli do ove tačke", požalio se Talijan u razgovoru za Mirror.

"Treninzi su dobri, vrlo dobri, i zato mi nije jasno zašto igrači ne uspijevaju tu formu s treninga prenijeti na utakmice. Na treninzima imamo brzinu, ali u utakmici protiv Alžira smo bili vrlo, vrlo spori. A na ovom SP-u, ako ne trčite, ako ne pravite pritisak, ako se ne borite, onda postaje vrlo teško."

"Nisam sretan jer smo naporno radili 20 dana, sve smo pripremili, a onda se na terenu dogodilo nešto sasvim drugačije", zaključio je zabrinuti Capello.