"Kralj Eric" o voljenom klubu
1

Cantona bi rado na klupu Uniteda, ali kaže: Ferguson je još mlad

Totalsport
Eric Cantona (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Eric Cantona (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona (46) izjavio je za ESPN kako bi mu bio veliki izazov preuzeti klupu "crvenih vragova" jednog dana kada ju napusti Sir Alex Ferguson.

Harizmatični Francuz, kojeg navijači Uniteda odmilja zovu "kralj Eric", trenutno je sportski direktor New York Cosmosa.

"Klupa Uniteda? United je poseban, naravno da bih to volio. Danas sam u New York Cosmosu. Ali ako se jednog dana ukaže prilika, zašto ne?", rekao je Cantona, koji se po završetku igračke karijere 1997. godine bavio raznim stvarima, ne isključivo nogometnim, pa tako i glumom.

"Moram se izraziti, šta god da radio. Danas je to gluma, sutra bi moglo biti nešto drugo."

Ferguson je nedavno proslavio 26. godišnjicu na Unitedovoj klupi, a Cantona vjeruje da će 70-godišnji škotski menadžer "trajati" još dugo vremena.

"Alex Ferguson je mlad, ima toliko energije, toliko ljubavi prema igri i toliko toga za dati. Volim ih gledati kako osvajaju stvari i želim da Ferguson bude menadžer zauvijek. On je pobjednik. Nevjerovatan je, sljedeća je utakmica poput prve utakmice u njegovoj karijeri i prenese vam to, svoju strast, ljubav prema igri, ljubav prema osvajanju naslova", dodao je čovjek koji je s Unitedom osvojio četiri premierligaška naslova i dva FA Cupa.