|

Cristiano Ronaldo Fergusonu: Fališ mi!

Cristiano Ronaldo Fergusonu: Fališ mi!
29
T
Totalsport
17.11.2012. u 12:17
9
komentara
29

dijeljenja
Cristiano Ronaldo Fergusonu: Fališ mi! Cristiano Ronaldo
Jedan od najboljih nogometaša svijeta u ovome trenutku, Cristiano Ronaldo, priznao je da mu nedostaje bivši menadžer iz engleskih dana u Manchester Unitedu - Sir Alex Ferguson.
Ne tako davno 27-godišnji je Portugalac izjavio kako i nije previše sretan u Madridu, te da opcija odlaska nije nemoguća. Iako se kasnije povukao, mnogi su tada nagađali da Ronaldo pati za Engleskom, a čini se i da su bili u pravu.

"Ferguson je fantastična osoba. Naučio me toliko stvari te ga zato smatram svojim nogometnim ocem. Zaista mi nedostaje kao i cjelokupni naš odnos", rekao je Ronaldo za CNN.

Portugalac je pod paskom Fergusona osvojio naslov prvaka Engleske, FA Cup i Ligu prvaka, te je 2009. godine dobio FIFA-inu nagradi za najboljeg igrača svijeta. "Šef" Uniteda će uskoro napuniti 71 godinu, a Ronaldo vjeruje da u njemu još ima puno trenerskih godina.

"On je iznimno napet i temperamentan. Nisam siguran da bi i dalje trebao biti takav, s obzirom da ima 70 godina, je li tako? To nije dobro za njegovo srce. Sjećam se da je bio jednako jak kada sam došao prvi dan u Manchester (2003. godine) i kada sam odlazio (2009. godine)".

 
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...