Portugalac se vraća na Old Trafford
141

C. Ronaldo: Ukoliko postignem gol protiv Uniteda, neću ga slaviti

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida, izjavio je za španski As da neće slaviti ukoliko postigne gol u osmini finala Lige prvaka protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda.

Cristiano Ronaldo proveo je šest nezaboravnih sezona u timu Sir Alexa Fergusona odigravši 292 utakmica u kojima je postigao 118 golova. Nakon toga, odlučio je napustiti Old Trafford i preseliti na Santiago Bernabeu za nevjerovatnih 90 miliona eura.

Upravo njegov sadašnji i prethodni tim čine par osmine finala Lige pravaka. Jedan od najboljih nogometaša današnjice sa osmjehom na licu ispratio je jučerašnji žrijeb najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja u Evropi.

Portugalac je ikona na Old Traffordu. Prije samo nekoliko mjeseci, Ronaldo je priznao da mu nedostaje Premiership.

"Često razgovaram sa Fergusonom. Nedostaje mi mnogo kao i Manchester United. Tamo sam se odlično osjećao, bili smo kao porodica. Proveo sam šest nezaboravnih godina i održavam veze sa svojim bivšim saigračima. Zahvaljujući Unitedu, danas uživam u igranju nogometa na Santiago Bernabeuu. Bez njih ne bih bio ovo što sam danas", kazao je Ronaldo.

Upravo ga je jedan od njegovih bivših saigrača tima sa Old Trafforda, stoper Rio Ferdinand, jučer na Twitteru pozdravio i poželio mu dobrodošlicu. "Brate, vidimo se uskoro", napisao je Ferdinand.

U dresu Crvenih đavola, Ronaldo je osvojio skoro sve klupske i individualne trofeje.