"Rasističke uvrede su dio igre"
0

Cameron: Blatterov komentar je užasan

Totalsport
David Cameron (Foto: Reuters)
David Cameron (Foto: Reuters)
Britanski premijer David Cameron i britanski ministar sporta Hugh Robertson oglasili su se vezano uz komentar u vezi s rasizmom od strane predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

"Užasno je sugerirati da bi rasizam u bilo kojem obliku trebao biti prihvaćen kao dio igre. Puno posla u borbi protiv rasizma napravljeno je u svim aspektima našeg društva, uključujući nogomet. Kao što je mnogo naših vrhunskih sportaša dobro istaknulo, sada nije vrijeme za samodopadnost", rekao je Cameron, čiji je komentar došao nakon što je britanski ministar sporta Hugh Robertson pozvao Blattera da podnese ostavku:

"Komentari Seppa Blattera posve su neprihvatljivi. Ovo je posljednja epizoda koja dovodi u pitanje da li bi ovaj čovjek trebao biti na čelu svjetskog nogometa. Za dobrobit igre, on bi trebao otići".

Podsjećamo, Cameron i Robertson kritizirali su Blattera nakon njegove nepromišljene izjave za CNN:

"U nogometu nema rasizma. Možda ima nekih pojedinačnih slučajeva u kojima neki igrač kaže neku riječ ili napravi neku uvredljivu gestu, ali oni igrači koji su pogođeni time bi trebali reći 'to je igra' i rukovati se sa suparnikom".