|

Blatteru žao, ali ne podnosi ostavku

Blatteru žao, ali ne podnosi ostavku
0
S
SRNA
18.11.2011. u 11:59
7
komentara
0

dijeljenja
Blatteru žao, ali ne podnosi ostavku Sepp Blatter (Foto: AP)
Predsjednik Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) Sepp Blatter izrazio je danas žaljenje zbog svojih kontroverznih komentara o rasizmu, ali je rekao da neće podnijeti ostavku.
Predsjednik FIFA izložen je oštrim kritikama, jer je prije dva dana izjavio da bi rasna diskriminacija na fudbalskim terenimama trebalo da se rješava rukovanjem među igračima.

"Boli me, jer nisam mogao da predvidim takvu reakciju. Pošto sam učinio nešto što nije potpuno ispravno, mogu samo da kažem da mi je žao zbog svih ljudi koji su pogođeni mojim izjavama", rekao je Blatter BBC-u.

On je dodao da neće podnijeti ostavku, iako su to od njega zatražili brojni fudbaleri, menadžeri, fudbalski radnici i političari.

Blatter je rekao da povlačenje zbog sporne izjave "ne bi bilo u skladu sa njegovim borbenim duhom i energijom". On je priznao da je napravio "ozbiljan incident" i da je upotrebio pogrešne riječi, zbog čega "duboko žali".

Predsjednik FIFA insistirao je da će borba protiv rasizma u fudbalu biti nastavljena uz primjenu "nulte tolerancije" prema toj pojavi.

On je dodao da igrači za koje bude utvrđeno da su krivi za rasizam treba izbaciti iz fudbala.

"Nulta tolerancija. Ovo je bila dobra lekcija i za mene", zaključio je Blatter.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...