Vježbali na treningu
1

C. Ronaldo ima konkurenciju za izvođenje "slobodnjaka"

Totalsport
Gol Mesuta Özila iz slobodnog udarca u utakmici 4. kola Lige prvaka protiv Borussije Dortmund ponovo je otvorio debatu u Real Madridu: "Treba li Cristiano Ronaldo izvoditi 90% direktnih slobodnih udaraca?".

Efikasnost ponajboljeg svjetskog nogometaša iz prekida je u velikom padu iako on konstantno radi na usavršavanju.

Marca navodi kako je potkraj jednog od posljednjih Realovih treninga Ronaldo ponovo vježbao izvođenje prekida, ali nije bio sam, već su mu se pridružili Özil i Luka Modrić, dok je Iker Casillas bio na golu.

Španski sportski dnevnik spominje kako je trojac pucao slobodnjake nekih deset minuta, ali Casillas nije morao puno lopti izvaditi iz mreže jer su udarci bili prilično neprecizni.

Jedini gol iz slobodnog udarca za "kraljevski klub" ove sezone zabio je Özil u spomenutoj utakmici protiv Borussije za konačnih 2-2 što je još i dobro budući Ronaldo ima monopol na udarce iz prekida.

A Portugalac nije zabio iz slobodnog udarca u Primeri od 33. kola prošle sezone i utakmice protiv Atletica kada je torpedirao gol gradskog rivala s 35 metara. Dva kola ranije zabio je i Osasuni uz pomoć živog zida.