Fantastičan sprint
39

VIDEO / Ronaldo pretrčao 96 metara u 10 sekundi

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
U subotnjem meču 14. kola Primere, gradskom madridskom derbiju između Reala i Atletica, Cristiano Ronaldo je još jednom pokazao koliko je brz. Cijelo je igralište pretrčao za desetak sekundi.

Internetski isječak počinje s neuspješnom akcijom gostujućeg Atletica. Ronaldo se vratio pomoći svojoj odbrani. Realov golman Casillas odbio je loptu nakon centrašuta, a Ronaldo se u tom trenutku nalazio na crti Casillasovog peterca. Tada je krenuo u puni sprint preko cijelog igrališta. Iako se ne vidi u kadru sve vrijeme, jasno je da je pretrčao nešto manje od 100 metara za desetak sekundi.

Isječak na YouTubeu sugerira da je Portugalac pretrčao 96 metara za 10 sekundi. Možda to i nisu najprecizniji podaci, ali je jedan korisnik odlično analizirao razloge zbog kojih Ronaldu treba skinuti kapu na njegovoj brzini.

U pitanju je bila kasnija faza utakmice, što znači da je Ronaldo već imao nekoliko pretrčanih kilometara u nogama. Za razliku od Usaina Bolta i njegovih konkurenata u utrci na 100 metara, Ronaldo je u sprint krenuo iz stojećeg stava, na travnatoj podlozi koja je sporija od atletske staze, nije trčao ravnom linijom jer je, dakako, bio usredotočen na praćenje lopte i na kraju je morao usporiti kako bi što bolje primio loptu i uputio udarac. Na kraju krajeva, nije ganjao nikakav rekord, već je naprosto želio samo postići gol.

Pogodio je stativu iz te kontre, ali je na toj utakmici svejedno zabio krasan gol iz slobodnog udarca, a njegova ekipa je slavila 2-0.