Nogomet
12

Bundesliga: Prvijenac Bičakčića, Dortmund i dalje prikovan za dno

Piše: A. D.
Trijumf Werdera u Sinssheimu (Foto: EPA)
Trijumf Werdera u Sinssheimu (Foto: EPA)
Tek jedan od sedam Bosanaca i Hercegovaca čiji su klubovi večeras nastupili u 19. kolu Bundeslige započeo je meč od prve minute.

Radi se o Erminu Bičakčiću iz Hoffenheima koji je bio jedini strijelac za ovaj klub u porazu od Werder Bremena na domaćem terenu. Ermin je u 34. minuti utakmice zatresao gostujuću mrežu nakon asistencije Szalaija.

Bio je to izjednačujući pogodak, nakon što je Werder poveo golom Di Santa. Pobjedu gostima u nastavku je donio Bargfrede. Izet Hajrović u timu Werdera, odnosno Sejad Salihović u timu Hoffenheima početak utakmice dočekali su na klupama za rezervne igrače. Sejad večeras nije dobio priliku, dok je Izet u igru ušao tek u 89. minuti.

Paderborn već deset utakmica u nizu ne zna za trijumf. Krizu ovog kluba produbio je HSV koji im je nanio težak poraz na domaćem terenu rezultatom 3:0. Strijelci za Hamburg bili su Van Der Vaart, Jansen i Stieber. Pola sata u poraženom timu odigrao je Mario Vrančić.

I nakon 19. kola posljednjeplasirani tim na tabeli Bundeslige je Borussia Dortmund. Milioneri su večeras pretrpjeli poraz od Augsburga na domaćem terenu rezultatom 1:0. Jedini gol za goste postigao je Bobadila u petoj minuti drugog poluvremena. Golman Zlatan Alomerović i večeras je sjedio na klupi Dortmunda.

Koln i Stuttgart su podijelili bodove, a pogodaka na ovom meču nije bilo. Vedad Ibišević u igru je ušao u 87. minuti susreta.

Pogotkom Kieslinga Bayer Leverkusen došao je do trijumfa nad Herthom u Berlinu. Zbog prehlade u timu Apotekara nije bilo Emira Spahića.

Rezultati:

Dortmund - Augsburg 0:1 Hertha - Leverkusen 0:1 Hoffenheim - Werder Bremen 1:2 Koln - Stuttgart 0:0 Paderborn - HSV 0:3

Tabela:

  1. Bayern 46
  2. Wolfsburg 38
  3. Moenchengladbach 33
  4. Augsburg 33
  5. Leverkusen 32
  6. Schalke 31
  7. Hoffenheim 26
  8. Hannover 25
  9. Frankfurt 24
  10. Köln 23
  1. Bremen 23
  2. Mainz 22
  3. Hamburger SV 20
  4. Paderborn 19
  5. Freiburg 18
  6. Stuttgart 18
  7. Hertha 18
  8. Dortmund 16