Nogomet
3

Bundesliga: Brandt i Chicharito donijeli pobjedu Leverkusenu na gostovanju kod Kelna

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U posljednjoj utakmici 29. kola njemačke Bundeslige Keln je ugostio ekipu Leverkusena. Gosti su upisali pobjedu rezultatom 2:0.

Na prvu ozbiljnu priliku na ovoj utakmici čekalo se do 21. minute, kada su zaprijetili domaći. Modeste je uputio udarac nakon centaršuta, ali je lopta prošla pored lijeve stative. Novu šansu je Keln imao u 37. minuti preko Bittencourta, čiji pogodak je spriječila dobra intervencije odbrane Leverkusena.

Propuštene prilike su gosti ubrzo kaznili, prvo je u 39. minuti nakon asistencije Bellarabija za vodstvo Apotekara pogodio Brandt, a potom je u 44. minuti na 2:0 povisio Chicharito. Bellarabi je upisao drugu asistenciju. S prednošću Leverkusena od dva gola završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu, tačnije u 59. minuti, Keln je mogao do smanjenja zaostatka da je precizniji bio Zoller. Do nove prilike se čekalo sve do 81. minute, Leverkusenov nogometaš Kiessling je izašao sam pred golmana Horna, koji je odličnom reakcijom spasio svoju mrežu. pet minuta kasnije je na drugoj strani odlično intervenisao golman Leverkusena Leno, koji je odbranio udarac Hartela. U 89. minuti pokušaj Mladenovića je izblokirala golmana Apotekara.

U finišu utakmice su crvene kartone dobili Bittencourt (Keln) i Wendell (Leverkusen), a gosti su na kraju slavili rezultatom 2:0.

Bayer je četvrti na tabeli sa 48 bodova, dok jedanaestoplasirani Keln ima 34 boda.

Tabela: