Nogomet
0

Budućnost u Lukavici slavila protiv Slavije

Piše: D.B.
Foto: Arhiv/ENI news
Foto: Arhiv/ENI news
U pretposljednjem susretu četvrtog kola bh. nogometne Premijer lige sastali su se ekipa Slavije i Budućnosti. Susret se odigrao na stadionu u Lukavici, a konačan rezultat je glasio 3:2 u korist gostujuće ekipe.

U prvom poluvremenu utakmice ekipa Slavije je bila mnogo bolja. Nekoliko izglednih prilika, prije svega Jamine i Regoje, nije pretvoreno u pogodak. Nakon toga šansu je imao i Igor Radovanović, ali odbrana ekipe iz Banovića otklanja opasnost.

U 43. minuti uslijedila je kazna za propuštene prilike Slavije. Igrači Budućnosti odigravaju brz kontranapad i pogađaju mrežu domaćih, a strijelac je bio Ikanović. Na poluvrijeme gosti odlaze sa prednošću od jednog gola.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, Budućnost udvostručuje svoje vodstvo preko Almira Šmigalovića. Slavija u 56. minuti uspijeva smanjiti rezultat golom Radovanovića.

Budućnost je cijelo drugo poluvrijeme prijetila opasnim kontranapadima. Tako je Haskić u 79. minuti postigao treći gol za goste.

U 85. minuti Slavija je uspjela samo ublažiti poraz. Sa bijele tačke pogađa Regoje i postavlja konačan rezultat, Slavija-Budućnost 2:3.