Nogomet
0

Slavija u Lukavici pobijedila Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/ENI news
Foto: Arhiv/ENI news
U drugom kolu bh. Premijer lige u fudbalu odigran je susret između Slavije i Sarajeva u Lukavici. Glavni sudija ovog susreta je bio Anto Živković iz Orašja.

Gosti iz Sarajeva predvođeni trenerom Mirzom Varešanovićem su istrčali na teren u sastavu: Alaim, Arsenijević, M. Todorović, Hadžić, Džakmić, Torlak, Gutić, Nuhić, Šćepanović, Avdić i Jahović.

Za domaću ekipu Slavije, od prve minute su zaigrali: Dujković, Regoje, Popović, Šimić, Todorović, Perišić, Jamina, Nestorović, Oglečevac, Stanković i Igor Radovanović. Ekipu iz Lukavice je vodio trener Dragan Bjelica.

Na početku susreta, već u sedmoj minuti, izabranici trenera Bjelice su imali dobru priliku za gol, ali je nakon ubačaja Jamine iz kornera Igor Radovanović glavom gađao pored gola. Sarajevo je u nastavku pokušavalo dugim loptama u šesnaesterac ugroziti gol Dujkovića, ali su pokušaji bili neuspješni.

U 39. minuti za domaću ekipu pogađa Nedim Oglečevac, mladi igrač koji je karijeru počeo upravo u ekipi Sarajeva. Pet minuta nakon vodstva domaćih, "požutili" su Jamina i Regoje i time je završeno prvo poluvrijeme.

U prvom dijelu drugog poluvremena odbrambeni igrač slavije Bojan Regoje dobija drugi žuti karton, pa je Slavija igrala sa igračem manje.

U 74. minuti sudija Živković nakon prekršaja u kaznenom prostoru domaćina dosuđuje penal za Sarajevo, a Arsenijević pogađa za 1:1.

Deset minuta nakon izjednačujućeg gola, igrač Sarajeva Mirko Todorović dobija drugi žuti karton, što izjednačava snage na terenu, jer je prethodno "pocrvenio" Regoje.

U 86. minuti za Slaviju pogađa Popović i postavlja konačni rezultat utakmice, Slavija 2:1 Sarajevo.