Nogomet
0

Brnović: Dobro je što Hrvatska i BiH na startu igraju sa najjačima

Anadolija
Branko Brnović (Foto: EPA)
Branko Brnović (Foto: EPA)
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović smatra da su fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, napravile veliki uspjeh.

Brnović je u izjavi za Anadolu Agency povodom otvaranja Svjetskog prvenstva u Brazilu večeras kazao da je dobro što i BiH i Hrvatska na startu SP-a igraju mečeve protiv jakih reprezentacija. On smatra da je Španija favorit za osvajanje SP-a. 

Brnović je ocijenio da selekcije Bosne i Hercegovine i Hrvatske nemaju šta da izgube u mečevima u Brazilu.

"Samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo ove dvije reprezentacije su napravile mnogo. Svaka pobjeda ili prolaz grupe bio bi veliki uspjeh", smatra Brnović.

Hrvatska će svoj put u Brazilu početi utakmicom protiv domaćina prvenstva i jednog od favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka, selekcije Brazila. S druge strane, Zmajevi će 15. juna koplja ukrstiti sa Argentinom, koju predvode Messi, Aguero, Di Marija...

"Bolje je što obje selekcije igraju jake mečeve na startu šampionata. Sada su ekipe svježe i pune samopouzdanja", poručio je Brnović.

Pripremajući se za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija BiH je u prijateljskim mečevima zabilježila tri pobjede. Savladani su Meksiko i SAD, kao i mladi tim brazilskog Santosa. Selektor Brnović kaže da, iako su to utakmice bez značaja, ipak, podižu samopouzdanje ekipi.

"Takve vrste utakmica nemaju neki značaj. Ekipe su svjesne za šta su se pripremale. Međutim, pobjede u tim mečevima podižu samopouzdanje“, smatra Brnović.

Iako je selekcija Brazila, predvođena Neymarom, za mnoge favorit za osvajanje, Brnović tipuje na Crvenu furiju.

"Naravno da su reprezentacije Argentine i Brazila u samom vrhu, ali ja tipujem na Španiju, a nakon toga na Njemačku. Također, mislim da je vrijeme da i Portugal pokaže sav potencijal“, zaključio je Brnović.