Nogomet
0

Brazilsku reprezentaciju dočekali demonstranti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
S pripremama je počela i brazilska nogometna reprezentacija, međutim ne u idealnoj atmosferi. Na putu od hotela do trening kampa reprezentativce je dočekalo nekoliko stotina demonstranata.

Brazilski reprezentativci okupili su se u Rio de Janeiru i zaputili prema pripremnoj bazi u Teresopolisu, udaljenom od Rija oko 90 kilometara, međutim na putu su ih zaustavili demonstranti.

Njih nekoliko stotina usporilo je i okružilo autobus koji je vozio brazilsku ekspediciju prema pripremnoj bazi, uzvikujući slogane protiv Svjetskog prvenstvo i oblijepivši autobus naljepnicama s kojima su poslali svoju poruku.

Grupu demonstranat činili su najvećim dijelom zaposlenici u prosvjeti koji su tražili od lokalnih vlasti bolje škole i bolji obrazovni sistem, a smatraju kako se za novac utrošen za organizaciju Svjetskog prvenstva mogao riješiti dobar dio njihovih problema. Brazilski kamp u Teresopolisu već je duže vremena okružen jakim snagama osiguranja i bit će mu praktički nemoguće prići.

Inače, Brazil među posljednjima kreće s pripremama i prvi trening imat će tek u srijedu. Ponedjeljak i utorak posvećeni su ljekarskim pregledima nakon čega će se započeti s intenzivnim treninzima. Prvih sedam dana trenirat će dva puta dnevno, a zatim će se zaputiti prema Goianiji gdje će igrati prijateljsku utakmicu protiv Paname 2. juna, a 6. juna u Sao Paulu igrat će protiv Srbije.