Harry Redknapp
0

"Brazil je precijenjen, Engleska je favorit"

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AP)
Harry Redknapp (Foto: AP)
Trener nogometaša Portsmoutha Harry Redknapp i dalje misli da Engleska već dugo nije imala veću šansu osvojiti naslov svjetskih prvaka.

"Nikad nećemo imati više izgleda osvojiti Svjetsko prvenstvo nego što imamo ovaj put. Imamo dobre igrače, ovo je naše vrijeme, ovo je naša prilika", izjavio je trener Ćorluke, Modrića i Kranjčara za Talksport.

"Sjećam se 1970. godine. Vidjeli smo nogomet Brazilaca u njihovoj prvoj utakmici i pomislili: 'O, moj Bože'! Nikad prije nismo vidjeli takav nogomet. Bilo je to nevjerovatno."

"Engleska je tada imala sjajnu ekipu, uostalom bili su branitelji naslova. Nijemci su također bili jaki. Kad pogledate ovo Svjetsko prvenstvo, pitate se ko uopće igra dobar nogomet."

"Precjenjujemo Brazil. Mislimo da su Brazilci fantastični. Nisu. Njihovi glavni igrači nisu prošli u Premiershipu. Elano nije mogao u Manchester Cityju, kao niti Robinho. Gilberto Silva je bio odličan u Arsenalu, ali Arsene Wenger je osjetio da pada u formi. U kadru je i Gilberto, lijevi bek koji je u Tottenhamu uspio skupiti dva nastupa."

"Ponekad smo skloni precjenjivati Brazilce. Mislim da imamo dobar tim, kao i bilo koja druga ekipa-favorit, i mislim da imamo velikih izgleda otići do kraja", konstatirao je Redknapp.