Nogomet
5

Boxing Day: Everton bez Bešića poražen od Stokea, Begović konačno sačuvao gol

Piše: A. D.
Bojan Krkić proslavlja večerašnji pogodak
Bojan Krkić proslavlja večerašnji pogodak
Danas je u Engleskoj na programu bio popularni Boxing day. Prvi na teren u terminu od 13:45 sati izašli su fudbaleri Chelseaja i West Hama, a na kraju meča očekivano su se radovali domaći igrači koji su upisali novi trijumf rezultatom 2:0.

Pobjedu su nakon tri utakmice posta upisali i fudbaleri Liverpoola, i to na gostovanju kod Burnnleya minimalnim rezultatom. Jedini gol na utakmici postigao je Sterling pola sata prije kraja utakmice.

Deveti trijumf u nizu upisao je Manchester City na gostovanju kod WBA rezultatom 3:1. Strijelci za Građane bili su Fernando, Yaya Toure iz penala i David Silva, odnosno Gamboa za WBA.

Asmir Begović nakon 11 mečeva u kojima je imao makar jednu kapitulaciju, danas je uspio mrežu sačuvati netaknutom. Stoke je minimalnim rezultatom kao gost porazio Everton. Jedini gol na utakmici postigao je Bojan Krkić iz penala. Muhamed Bešić nije konkurisao za današnju utakmicu.

Tottenham i Southampton opravdali su uloge favorita na gostujućem terenu pobijedivši Crystal Palace, odnosno Leicester. Southampton je bio uvjerljiv kod Crystal Palacea, bilo je 3:1, strijelci za goste bili su Mane, Bertrand i Alderweireld, dok je čast domaćina golom u finišu spasio Dann.

Tottenham je na gostovanju kod Leicestera poveo golom Kanea u prvoj minuti, izjednačio je Ulla, a pobjedu gostima donio je Eriksen.

Sigurdsson je bio jedini strijelac u pobjedi Swanseaja nad Aston Villom na domaćem terenu, dok je novi trijumf na Old Traffordu ostvario Manchster United protiv Newcastlea rezultatom 3:1. Strijelci su bili dva puta Ronney i Van Persie za United, odnosno Cisse iz penala za Newcastle.

Sunderland je na domaćem terenu u prvoj minuti poveo pogotkom Johnsena protiv Hull Cityja, ali su u nastavku gosti preokrenuli golovima Ramireza, Chestera i Nikice Jelavića.

Meč Arsenala i QPR-a igra se od 18:30 sati na stadionu Emirates u Londonu.

Tabela:

  1. Chelsea 45
  2. Manchester City 42
  1. Manchester United 35
  2. Southampton 32
  3. West Ham 31
  4. Tottenham 30
  5. Swansea 28
  6. Arsenal 27 (-1)
  7. Liverpool 25
  8. Newcastle 23
  9. Stoke 22
  10. Everton 21
  11. Aston Villa 20
  1. Sunderland 19
  2. WBA 17
  3. QPR 17 (-1)
  4. Hull 16
  5. Crystal Palace 15
  6. Burnley 15
  7. Leicester 10