Nogomet
8

Bešiću poluvrijeme u porazu Evertona, trijumfi Cityja i Southamptona

Piše: A. D.
Detalj sa utakmice Southampton - Arsenal
Detalj sa utakmice Southampton - Arsenal
Danas je odigrano osam utakmica engleske Premier lige. Derbi susret 20. kola između Southamptona i Arsenala pripao je domaćem timu rezultatom 2:0.

Strijelci za tim Ronalda Koemana bili su Mane i Dušan Tadić.

Everton, u čijem timu je prvo poluvrijeme odigrao Muhamed Bešić doživio je četvrti u nizu poraz, ovog puta od Hull Cityja rezultatom 2:0. Elmohamady i Jelavić su bili strijelci za pobjednički tim.

Uzbudljiv meč na Etihadu su odigrali Manchester City i Sunderland. Trijumfovali su domaćini rezultatom 3:2 nakon što su prethodno ispustili prednost od 2:0. Mreže u prvom poluvremenu su mirovale, a u nastavku su Građani poveli sjajnim pogotkom Tourea i Stevana Jovetića. Uporni gost uspjeli su smanjiti preko Rodwela, a svega tri minute kasnije i izjednačiti preko Johnsena iz penala. Frank Lampard je tri minute nakon ulaska u igru pogodio za konačnih 3:2.

West Ham nije uspio slaviti kao domaćin protiv neugodnog WBA. Bilo je 1:1 uz pogotke Sakhoa za domaće, odnosno Berahina za goste.

QPR i Swansea su podijelili bodove, bilo je 1:1, a strijelci Fer za domaćina, odnosno Bony za goste.

Iznenađenje kola pripredio je posljednjeplasirani Leicester koji je otkinuo bod na Anfield Roadu. Redsi su imali vodstvo od 2:0, ali su gosti za kratko vrijeme uspjeli izjednačiti na 2:2. Strijelac za domaće u dva navrata bio je Steven Gerrard iz penala, dok su izjednačnje Leicesteru donijeli Nugent i Schlupp.

Šest pogodaka viđeno je na St. James Parku gdje su Newcastle i Burnley podijelili bodove (3:3). Taylor, Colback i Sissoko su bili strijelci za domaće, dok su golove za goste postigli Ings, Dummett koji je pogodio vlastitu mrežu i Boyd.

Aston Villa i Crystal Palace su remizirali bez pogodaka.

Tabela:

  1. Chelsea 46 (-1)
  2. Manchester City 46
  3. Manchester United 37
  4. Southampton 36
  5. Arsenal 33
  1. West Ham 32
  2. Tottenham 31 (-1)
  3. Liverpool 29
  4. Swansea 29
  5. Newcastle 27
  6. Stoke 26
  7. Aston Villa 22
  8. Everton 21
  9. Sunderland 20
  10. Hull 19
  11. QPR 19
  1. WBA 18
  2. Crystal Palace 17
  3. Burnley 17
  4. Leicester 14