Veliki preokret
454

Borussia u sjajnoj utakmici srušila Atletico i plasirala se u polufinale Lige prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Atletica ukupnim rezultatom 5:4. U prvom susretu bilo je 2:1 za Atletico, a večeras je Borussia u Dortmundu slavila sa 4:2.

Prvo poluvrijeme apsolutno je pripalo Borussiji koja je u vodstvo stigla u 34. minuti. Hummels je poslao jednu dubinsku loptu iz posljednje linije prema šesnaestercu gostiju, a tamo ju je primio Brandt koji se sjajno snalazi i postiže gol za vodstvo domaćeg tima.

Samo pet minuta kasnije nova erupcija oduševljenja na stadionu. Ovaj put je akcija išla preko lijeve strane kada je Sabitzer sjajno ostavio loptu Maatsenu koji se sjurio ka golu i precizno pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Šok za domaće uslijedio je već u četvrtoj minuti nastavka kada je Hummels zatresao svoju mrežu nakon što je Hermoso udario loptu glavom poslije jednog centaršuta. Atletico je nastavio potom igrati dobro, a u 64. minuti je stigao do izjednačenja nakon što je Correa zabio gol nakon gužve u šesnaestercu domaćih.

Međutim, Borussia se nije predavala pa je sedam minuta kasnije ponovo povela. Sabitzer je dobro prošao po lijevoj strani i uputio centaršut, a Fulkrug je majstorski pogodio glavom za 3:2. Samo tri minute kasnije večeras raspoloženi Sabitzer postiže majstorski gol za 4:2 i prolaz Milionera među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Borussia će u polufinalu igrati protiv PSG-a koji je večeras izbacio Barcelonu iz Lige prvaka.

Rezultat i strijelci:

Borussia - Atletico 4:2 (Brandt 34', Maatsen 39', Fullkrug 71', Sabitzer 74' - Hummels ag. 49', Correa 64')