Nogomet
66

Boris Živković: BiH će pobijediti u obje utakmice, Belgija je favorit grupe A

Piše: Edin Isanović
Boris Živković (Foto: Arhiv)
Boris Živković (Foto: Arhiv)
Boris Živković, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, smatra da će BiH i Hrvatska slaviti u dvije naredne utakmice kvalifikacija za plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine. Ako se to desi Zmajevi će biti sigurni putnici na Mundijal, dok će Vatreni put do svjetskog nogometnog prvenstva tražiti najvjerovatnije kroz baraž.

Živković, koji je rođen u Živinicama i koji je svojevremeno nosio dres FK Sarajevo, naglašava kako izabranici Safeta Sušića neće imati problema u naredna dva meča.

"Mislim da će BiH sa lakoćom savladati Lihtenštajn u Zenici. Puno su kvalitetniji i tri boda ne bi smjela doći u pitanje. To će biti poticaj za iskušenje koje ih čeka četiri dana kasnije u Litvaniji. Kako reče Pape, ako BiH nije u stanju da pobijedi u tom meču, nije ni zaslužila da ide na Mundijal. Ja vjerujem u trijumf, a onda idemo navijati u Brazil", rekao je Živković za Klix.ba.

Osvrnuo se na susrete hrvatske nogometne reprezentacije.

"Smatram da izabranici Igora Štimca mogu savladati Belgiju u petak. Bit će teško, oni su kvalitetni, ali ja sam optimista. Nakon toga slijedi gostovanje u Škotskoj, gdje je Hrvatska favoriti i tri boda su imperativ. Ipak, Belgija je puno bliža osvajanju prvog mjesta grupe A, imaju sjajnu generaciju i u posljednjem kolu dočekuju Vels, gdje mogu završiti posao", zaključio je Živković.