Nogomet
2

Bordo proljeće za srednjoškolce Kantona Sarajevo

Klix.ba
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH), zajedno sa Fudbalskim klubom Sarajevo, uskoro pokreće jedan vrlo zanimljiv projekat u kojem učešće mogu uzeti svi srednjoškolci Kantona Sarajevo koji su srcem vezani za bordo boju. O čemu se zapravo radi, objasnio je PR kluba Tarik Trbić.

"Fudbalski klub Sarajevo, u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, u mjesecu aprilu pokreće jedan zanimljiv projekat. Učešće u projektu mogu uzeti svi srednjoškolci Kantona Sarajevo koji su srcem vezani za bordo boju. Oni koji odluče učestvovati i na taj način iskazati svoju ljubav prema voljenom klubu, trebaju napisati literarni rad na temu Moj prvi odlazak na Koševo. Najbolji rad biće nagrađen.", kazao je PR FK Sarajevo, Tarik Trbić.

"Za nekoliko dana ćemo prezentovati sve pojedinosti vezane za ovaj projekat, kako bi svi učesnici imali dovoljno vremena za pripremanje svog rada.", dodaje Trbić.

Iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini su jako zadovoljni saradnjom. Nadaju se da će ovaj potez FK Sarajevo biti primjer i drugim sportskim klubovima širom BiH.

"Smatram da se mladi ljudi, posebno srednjoškolci, trebaju što više aktivirati na sportskim terenima i poprimati sportske manire koje će upotrebljavati u svakodnevnom životu. Sport nas uči da se u životu može i gubiti i pobjeđivati, te kako se treba nositi sa tim. Po prvi put, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, ostvaruje saradnju sa jednim fudbalskim klubom, a to je u ovom slučaju FK Sarajevo. Veoma pozitivno je to što je FK Sarajevo pokrenuo inicijativu za saradnju i na taj način pokazao da želi pružiti podršku srednjoškolcima. Nadam se da će to biti primjer i drugim sportskim klubovima širom Bosne i Hercegovine.", kazao je predsjednik ASuBiH-a, Edo Kanlić.

"Veoma mi je drago što nam je FK Sarajevo ponudio suradnju i na taj način pokazao da prati rad srednjoškolaca našeg grada. Obzirom da smo već odredili način na koji će teći sprovođenje projekata, svi zajedno krećemo u nove pobjede. Ovo je prvi put da Lokalni tim Sarajevo surađuje sa nekim fudbalskim klubom. Više puta smo dokazali da su mladi ovog grada željni promjena, zabave i rada tako da ne sumnjam da će biti tako i ovaj put.", dodala je koordinatorica Lokalnog tima Sarajevo, Sumeja Bandić.

Osim besplatnih ulaznica i već spomenutog projekta, FK Sarajevo u budućnosti priprema još neke projekte u kojima će učešće moći uzeti isključivo srednjoškolci Kantona Sarajevo.