Nogomet
1

Bojanu Regoji istekao ugovor s Olimpicom: Želim ostati na Otoci, ali imam i drugih ponuda

Piše: D. B.
Bojan Regoje u dresu Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bojan Regoje u dresu Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iskusni 34-godišnji defanzivac Bojan Regoje trenutno je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Olimpicom. Gdje će igrati naredne sezone, još uvijek nije poznato, iako mu je želja prije svega da nastavi saradnju s Vukovima.

Regoje je dobio nekoliko ponuda, no, prije svega želi razmotriti mogućnost ostanka na Otoci.

"Istina je da mi je istekao ugovor s Olimpicom i da sam trenutno slobodan igrač. Čekam razgovore s čelnicima kluba i zaista ne znam šta će se dogoditi. Već duže vrijeme sam u Olimpicu i želja mi je da produžim saradnju, Vukovi su prioritet, ali imam i druge ponude. Postoje određeni kontakti, ali ne želim žuriti s tim", izjavio je Regoje za portal Klix.ba.

Olimpic je u posljednjem kolu pobjedom nad Sarajevom na Koševu osigurao opstanak. Bila je to prilično loša sezona kluba koji je 2015. godine osvojio Kup BiH.

"Dosta nas je omela selidba sa Otoke na Koševo, da to nismo učinili, mislim da bi bilo bolje. Što se tiče utakmice sa Sarajevom, mi smo bili u boljoj formi, što smo željeli iskoristiti. Znali smo da pobjedom mnogo dobijamo, imali smo veliku želju i motiv te smo svojim kvalitetom na kraju ostvarili cilj i izborili opstanak", završio je Regoje.