Nogomet
44

Bojan Regoje: Dat ćemo posljednji atom snage za trofej u Kupu BiH i izlazak u Evropu

Piše: D. B.
Bojan Regoje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bojan Regoje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Olimpica u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase u drugoj utakmici finala Kupa BiH dočekuju ekipu Širokog Brijega. Vukovi su uvjereni da će napraviti historijski uspjeh, ali su itekako oprezni.

U prvoj utakmici odigranoj na Pecari bilo je 1:1, što je dobar rezultat za Olimpic uoči revanša.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, ali smo mogli iskoristiti i nekoliko dobrih šansi koje smo imali. U drugom poluvremenu je Široki bio bolji, a mi smo se nesvjesno povukli. Domaćin je to znao iskoristiti. Ipak, smatram da imamo dobar rezultat uoči revanša, ali da opuštanja ne smije biti ni u jednom trenutku", izjavio je Regoje za portal Klix.ba.

Uprkos lošoj formi Širokog Brijega, nogometašima Olimpica je jasno da ih ne očekuje lak posao.

"Očekujemo tešku utakmicu, ali se nećemo braniti. Tako nikad ne igramo, nego pokušavamo pobijediti protivnika. Međutim, to ne znači da ćemo srljati, igrat ćemo pametno", rekao je iskusni stoper Olimpica.

Široki Brijeg i Olimpic su pod pritiskom, Širokobriježani mogu ostati bez trofeja i Evrope, a Vukovi su pred historijskim uspjehom jer nikada ranije nisu osvojili trofej, niti su izašli u Evropu.

"Ima pritiska, ali je to normalno. Sigurno ne bi bilo dobro da ne osjećamo pritisak", jasan je bio Regoje.

Posebno je saigrače upozorio na Wagnera.

"Wagner je najopasniji u Širokom Brijegu, ali ne smijemo zbog njega zaboraviti na ostale igrače. Potcjenjivanja neće biti", kazao je nogometaš Vukova.

U Olimpicu vjeruju da će osvojiti trofej i plasirati se u Evropu, a za taj cilj će ekipa dati sve od sebe.

"Vjerujemo u uspjeh, pokazali smo to samim dolaskom u finale. Sada nam je preostala još samo jedna utakmica u kojoj to trebamo potvrditi. Dat ćemo posljednji atom snage da osvojimo Kup BiH i plasiramo se u Evropu", završio je Regoje.

Utakmica Olimpic - Široki Brijeg se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 16:45 sati.