Nogomet
29

Danijal Brković: Ne plašimo se Širokog, izaći ćemo na teren i dati sve od sebe

Piše: D. B.
Danijal Brković
Danijal Brković
Pred nogometašima Olimpica je historijski trenutak, druga utakmica finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega i prilika da Vukovi prvi put u svojoj historiji osvoje trofej, ali i da se plasiraju u Evropu. Tim sa Otoke se ne plaši izazova i namjerava osvojiti svoje prvo odličje, tvrdi napadač Danijal Brković.

"Prilično smo zadovoljni igrom i rezultatom iz prve utakmice sa Širokim Brijegom, odigrane na Pecari. U prvih 45 minuta smo igrali lijep nogomet i stvorili smo nekoliko prilika za gol, a samo jednu smo iskoristili. Međutim, u drugom dijelu susreta smo se uglavnom branili. Imali smo sreće na kraju, ostalo je 1:1", izjavio je Brković komentarišući prvu finalnu utakmicu.

Olimpic će u revanšu Širokobriježane ugostiti na stadionu Asim Ferhatović Hase.

"Odlučili smo se na promjenu stadiona jer je teren bolji. Imat ćemo uvjete da odigramo najbolje što znamo", rekao je napadač Vukova.

Straha od protivnika u redovima Olimpica nema.

"Osjećamo pritisak i tremu, ali je to normalna stvar. Ne plašimo se Širokog Brijega, izaći ćemo na teren i dati sve od sebe. Ko bude bolji, neka na kraju osvoji trofej. Nadam se i vjerujem da ćemo to biti mi. Vjerujem u naš tim", kazao je Brković.

Najveću opasnost po gol Olimpica predstavljat će Wagner.

"Široki ima dobru ekipu, a Wagner je kreator igre. Ako njega zatvorimo, znatno ćemo im smanjiti šanse za osvajanje Kupa BiH", smatra dvadesettrogodišnji nogometaš.

Nažalost, sutrašnju utakmicu će propustiti najbolji nogometaš Olimpica Sulejman Smajić.

"Žao mi je što Smajić neće igrati, ima tri žuta kartona. Mnogo nam znači njegovo prisustvo na terenu", rekao je Brković.

Vukovi su uvjereni u uspjeh.

"Naravno da vjerujemo, živimo za ovo. To bi bio veliki uspjeh za naš klub", završio je Brković.