Nogomet
10

Bogdanović potpuno oporavljen: Poželio sam nogomet, ali još nisam odabrao novi klub

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od najboljih bh. stopera Jasmin Bogdanović odlično se oporavio od povrede i operacije koljena te je spreman za takmičarske utakmice. Nakon što je napustio Željezničar ovog ljeta, dobio je nekoliko ponuda, ali svoj novi klub još uvijek nije izabrao.

"U Želji sam proveo dvije i po prelijepe godine, nakon čega smo se korektno rastali. Dobio sam nekoliko ponuda u međuvremenu, a jedno vrijeme sam proveo u Minsku te trenirao s Dinamom. Imali smo dogovor, ali je nažalost sve propalo, stvari su se promijenile preko noći. Trenutno imam ponudu iz Azije koja je najkonkretnija od svih, ali još uvijek nisam donio konačnu odluku i odabrao novi klub. Sačekat ću još malo", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

On je prošle sezone doživio povredu koljena nakon koje je uslijedila višemjesečna pauza. Njegov izostanak iz zadnje linije Plavih je negativno utjecao na ekipu Željezničara, posebno jer je s Aleksandrom Kosorićem činio fantastičan tandem. No, visoki i snažni stoper je sada potpuno spreman.

"Povreda je za mene bila teška samo na papiru, odlično sam se oporavio, nisam ni sumnjao da će biti tako. Sjajno se osjećam i spreman sam za nove izazove. Poželio sam nogomet, jedva čekam da počnem igrati", rekao je dvadesetšestogodišnji Dobojlija.

Iako još uvijek nema klub, Bogdanović naporno radi kako bi se bez problema mogao priključiti budućim saigračima.

"Već dugo treniram, a dok sam trenirao s Dinamom uspio sam podići fizičku spremu, tako da sam veoma zadovoljan. Trenutno radim sam, ali i sa matičnim klubom Slogom iz Doboja", kazao je Bogdanović.

Dešavanja u novoj sezoni Premijer lige BiH pomno prati.

"Naravno, pratim rezultate i smatram da je u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za titulu mostarski Zrinjski. Plemići su godinama u samom vrhu bh. nogometa. Krupa bi mogla biti ugodno iznenađenje jer ima dobru ekipu i odličnog trenera", završio je Bogdanović.