Nogomet
7

Bogdanović: Porodica i prijatelji su me podržavali kad je bilo teško, želim se dokazati u Zrinjskom

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović
Jasmin Bogdanović
Zrinjski je prije nekoliko dana dobio značajno pojačanje, a to je dvadesetšestogodišnji Jasmin Bogdanović. Snažni i visoki stoper se oporavio od povrede i spreman je za dokazivanje.

Bogdanović je zbog operacije ligamenata koljena dok je još bio član Željezničara morao na više mjesečnu pauzu, ali se odlično oporavio i našao novi klub. Njegov kvalitet su prepoznali čelnici aktuelnog prvaka Zrinjskog te je potpisao ugovor i priključio se ekipi.

"Već nekoliko dana treniram s ekipom i dobro se osjećam. Vremenom ću podići svoju fizičku spremu na potrebni nivo. Povreda je definitivno iza mene i spreman sam za najveće napore. Ovaj prelazni rok je bio izuzetno naporan za mene, teško je kad igrač nema klub. Zahvaljujem se svojoj porodici i prijateljima, koji su bili uz mene sve vrijeme. Uslijedio je poziv Zrinjskog i sastanak s čelnicima kluba s kojim sam se brzo dogovorio", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

On je jedan u nizu kvalitetnih nogometaša u nizu koji čine ekipu Zrinjskog. U Željezničaru je bio standardan, dok za taj status u novom klubu ima još veću konkurenciju.

"Konkurencija u Zrinjskom je izuzetno jaka, na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna rješenja. Moram opravdati ukazano pobjerenje, ali će mi trebati malo vremena. Vjerujem da će uskoro biti sve baš onako kako treba", rekao je novi stoper Plemića.

Zrinjski je reprezentativnu pauzu dočekao na prvom mjestu tabele Premijer lige sa pet pobjeda, remijem i porazom u sedam odigranih kola. Plemići imaju 16 bodova, tri više od Mladosti DK. Protivnik u 8. kolu će biti Čelik, a mostarski tim želi četvrtu pobjedu u nizu.

"Imamo dobar niz, nadam se da ćemo ga nastaviti i protiv Čelika. Ipak, svjesni smo da neće biti lako, jer Zeničani imaju nekoliko odličnih pojedinaca. Ipak, ako mi budemo pravi, pobjeda neće doći u pitanje", kazao je Bogdanović.

On smatra da je Premijer liga zanimljivija u odnosu na prošlu sezonu.

"Prvenstvo je veoma zanimljivo, svako svakog može dobiti. Pozitivno me je iznenadila Mladost DK svojim rezultatima", završio je Bogdanović.