Nogomet
78

Zajko Zeba za Klix.ba: Mogu puno dati Željezničaru, Petrović je ostavio dobar dojam

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je raskinuo ugovor s tuzlanskom Slobodom, bh. nogometaš Zajko Zeba vratio se na Grbavicu, gdje će svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari željene rezultate. Nakon današnjeg potpisivanja ugovora, Zeba je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoje emocije koje je izazvao "povratak kući", kao i očekivanja od onoga što slijedi kada je u pitanju Premijer liga BiH.

"Zadovoljan sam, ovo je normalan slijed događaja. Siguran sam da mogu pomoći ekipi u narednom periodu, potpisao sam na godinu i po. Nakon odlaska iz Slobode sam odmorio mjesec dana, što je sasvim dovoljno, ne bi bilo dobro da je pauza bila duža, iako sam trenirao samostalno. Previše bi bilo da pauziram do januara", izjavio je Zeba.

On je dobro upoznat s ekipom Željezničara te smatra da će se dobro uklopiti.

"Osjećam se kao da ću debitovati prvi put za Željezničar. Vratio sam se kući, osjećaj je predivan. U Želji je sve dobro, samo nedostaju rezultati i pehari, nadam se da ću pomoći da se i to promijeni. Gledao sam utakmicu protiv Širokog, ekipa nije zaslužila poraz, ali takav je nogomet", rekao je iskusni veznjak.

Novi igrač Plavih je danas obavio razgovor s trenerom Slavkom Petrovićem, a od ponedjeljka će se priključiti treninzima ekipe.

"Petrović je ostavio dobar dojam na mene, čovjek je sa jakim karakterom. O njemu dovoljno govore rezultati, radi dobre stvari i vjerujem da će na proljeće biti još bolje. Vjerujem da mogu puno dati na terenu, dat ću sve od sebe", kazao je Zeba.

Tim s Grbavice u 15. kolu Premijer lige BiH dočekuje Slobodu na Grbavici, ali Zeba nema pravo nastupa do proljetnog dijela prvenstva.