Nogomet
83

Zajko Zeba: U Međugorju treniramo u odličnim uslovima, ova ekipa može puno na proljeće

Piše: D. B.
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
Nogometaši FK Željezničar vrijedno rade u Međugorju, gdje obavljaju pripreme za proljetni dio prvenstva. Iskusni igrač Plavih Zajko Zeba je u razgovoru za portal Klix.ba prenio dio atmosfere iz kampa tima s Grbavice.

Ekipa radi u dobrim uslovima za razliku od onih koji vladaju u Sarajevu.

"Uslovi su idealni, posebno nakon deset dana provedenih u Sarajevu na minusu, rada na asfaltu, ledu i snijegu. Ovdje je stvarno super, temperatura je oko 10 stepeni. Najvažnije je da nema povreda i da se dobro spremimo. Dnevno radimo dva treninga", izjavio je Zeba.

On dobro podnosi pripreme te je siguran da će biti potpuno spreman za izazove koje donosi proljetni dio prvenstva.

"Zasad se osjećam odlično, sve sam odradio kako treba. Tokom pauze sam također individualno radio. Zaželio sam se nogometa, nisam igrao od oktobra, ali brzo će nastavak prvenstva. Bit ću spreman", rekao je veznjak Plavih.

Ekipa je dobila nekoliko pojačanja, a zvučna imena su Crnov, Zakarić i Stojanović.

"Zadovoljan sam ekipom i pojačanjima. Uglavnom su došli mlađi momci, osim mene i Stojanovića. Crnov i Zakarić imaju vremena da se vrate u formu i naprave nešto. Ekipa ima perspektivu, možemo napraviti puno na proljeće", kazao je Zeba.

Za trenera Željezničara Slavka Petrovića ima samo riječi hvale.

"Petrović je odličan trener, ima svoj stil. U dobrim smo odnosima, takav je prema svim igračima. Forsira nas, a to donosi rezultat. Treninzi nisu ekstremno teški, prolazimo ih bez problema. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti", istakao je iskusni nogometaš.

Plavi će u Međugorju ostati do kraja sedmice i odigrati jednu utakmicu.

"U subotu igramo protiv Čapljine, a potom se vraćamo u Sarajevo", završio je Zeba.

Fotografije s današnjeg treninga Plavih pogledajte u galeriji.