Priča jednog navijača
0

Bogdanić: Zbog Zmajeva sam spavao na željezničkoj stanici

Piše: E. Isanović
Sanin Bogdanić uvijek uz reprezentaciju
Sanin Bogdanić uvijek uz reprezentaciju
Nogometna reprezentacija BiH može se pohvaliti da ima jedne od najboljih i najodanijih navijača. Gdje god igraju, Spahić i saigrači imaju podršku. Recimo, u Parizu je naš državni tim bodrilo više od 10 hiljada fanova.

I večeras će Zmajevi imati sjajnu podršku. Navijači iz svih dijelova BiH dolaze da ih podrže u prvoj utakmici baraža protiv Portugala. Fanovi iz Bosanske Krupe imaju jednu od najvećih zastava i najavljuju dolazak u Zenicu.

Sanin Bogdanić iz Visokog posljednjih godina konstantno prati naš nacionalni tim.

''Zbog čega je tako? To ću prije svega opisati 'srcem i ljubavlju prema državi BiH'. Želim podržati reprezentaciju, bilo gdje da igra. To je moj prvi i osnovni moto'', počinje Bogdanić koji napominje da je bio na svim posljednjim gostovanjima, osim u Bjelorusiji i Luksemburgu.

''Za reprezentaciju bih otišao bilo gdje i na kraj svijeta ako treba. Recimo, nakon utakmice sa Albanijom i Bjelorusijom u Zenici, spavao sam na željezničkoj stanici, jer nisam imao prevoz do Visokog. Sa mnom je bio i Amar Džananović. No, ne žalim. Samo neka pobjeđuju''

Najdraži mu je trijumf protiv Bjelorusije u Zenici.

''To je bio jedan od najemotivnijih trenutaka. Misimović razbija neizvjesnost u 85. minuti. Mi slavimo, ludnica. Kakav ponos, definitivno meni najdraža pobjeda'' Bogdanić kaže da s nestrpljenejm očekuje večerašnji okršaj. Već je na nogama od ranih jutarnjih sati.

''Jedva čekam da utakmica počne. Vjerujem u pobjedu. Bit će 1:0 ili 2:0'', optimistično je završio Bogdanić za naš portal.