Uoči utakmice sa Grbavici
0

Bloudek: Dvije najkvalitetnije ekipe u finalu Kupa BiH

FENA
marijan Bloudek
marijan Bloudek
Nogometaši Širokog Brijega u srijedu gostuju na "Grbavici" gdje će protiv Željezničara odigrati prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Širokog Brijega Marijan Bloudek smatra da se u finalu sastaju trenutno dvije najkvalitetnije ekipe u državi te očekuje vrhunske predstave u oba meča.

"Očito da je Željezničar ovog trenutka kao prvenstveni lider i finalist Kupa najbolji. Mi smo drugi i također igramo u finalu te je jasno da se sastaju dvije najbolje ekipe. Vjerujem da će i Široki i Željezničar pokazati vrhunsku kvalitetu u ove dvije finalne utakmice, a kao trener Širokog Brijega logično je da očekujem našu pobjedu i osvajanje Kupa", izjavio je Bloudek na pres-konferenciji.

"Imamo kvalitetu, igramo dopadljiv nogomet, u usponu smo. Nadam se da će naši igrači, koji su došli i u realizatorsku formu, prekinuti fenomenalni niz Guše i Željezničara od 15 utakmica bez primljenog zgoditka i 27 utakmica bez poraza i da ćemo na Grbavici slaviti", dodao je Bloudek.

Golman Širokog Brijega Luka Bilobrk smatra da sutrašnja utakmica objema ekipama predstavlja jednu od najvažnijih u sezoni. Naveo je da je Željezničar favorit u prvom meču, ali da se nada da će oba tima pokazati dopadljiv nogomet u kojoj će uživati gledatelji.

"Njihovi rekordi su za svaku pohvalu, ali mi idemo pokazati da znamo igrati, da možemo dati gol. A u odbrani smo 'rame uz rame' s njima, pokazuju to rezultati i gol-razlika", kazao je Bilobrk, izrazivši nadu da će njegova ekipa uspjeti postići pogodak i ostvariti pozitivan rezultat.

Upitni su nastupi Bajana i Serdarušića, od ranije su izvan konkurencije Džidić i Jurčević, a svi ostali su na raspolaganju Bloudeku, navodi se na zvaničnoj internet stranici Širokog Brijega.

Susret na "Grbavici" na rasporedu je srijedu u 18.30 sati.