Finale Kupa BiH
6

Željezničar dočekuje Široki i želi nastaviti pobjednički niz

Piše: E. Isanović
Sa prvenstvene utakmice (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sa prvenstvene utakmice (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prva utakmica finala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega bit će odigrana večeras na Grbavici. Plavi će pokušati doći do pobjede kako bi što mirinije putovali na uzvratni meč 16. maja na Pecari.

Prvi šef struke Plavih Amar Osim je na pres konferenciji istakao kako je Široki izuzetno opasan suparnik.

"Očekujem dosta drugačiju utakmicu nego u prvenstvu. Što se tiče kvaliteta, ekipe su podjednake, što govori i plasman na tabeli. Bio bih zadovoljan minimalnom pobjedom na Grbavici, jer mi ove sezone igramo odlično u gostima. Oba kluba su osigurala izlazak u Evropu, a sam Kup je dovoljan motiv da svi daju svoj maksimum", izjavio je Osim.

Optimizam stanuje i u svlačionici Širokog Brijega. Naglašavaju da nakon prvenstvene pobjede protiv Sarajeva sa dosta samopouzdanja i optimizma putuju u glavni grad BiH na megdan aktuelnom osvajaču Kupa.

"Očito da je Željezničar ovog trenutka, kao prvenstveni lider i finalista Kupa, najbolji. Mi smo drugi i također igramo u finalu te je jasno da se sastaju dva najbolja tima. Vjerujem da ćemo pokazati kvalitet u ove dvije finalne utakmice. Logično je da očekujem pobjedu. Imamo kvalitet, igramo dopadljiv nogomet, u usponu smo. Nadam se da će naši igrači, koji su došli i u realizatorsku formu, prekinuti fenomenalni niz Guše i Željezničara", izjavio je na pres konferenciji Marijan Bloudek, strateg Širokog.

Prva polufinalna utakmica Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega igra se u srijedu od 18:30 sati (prijenos na BHT1).

Glavni sudija utakmice je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Njegovi asistenti su Goran Dujak (Odžak) i Zlatan Bečirović (Mramor).

Svi osvajači Kupa BiH:

  1. godine Čelik
  2. godine Čelik
  3. godine Sarajevo
  4. godine Sarajevo
  5. godine Bosna Visoko
  6. godine Željezničar
  7. godine Željezničar
  8. godine Sarajevo
  9. godine Željezničar
  1. godine Modriča
  2. godine Sarajevo
  3. godine Orašje
  4. godine Široki Brijeg
  5. godine Zrinjski
  6. godine Slavija
  7. godine Borac
  8. godine Željezničar