Anel Hadžić za Klix.ba
41

"Bliži se ostvarenje moga sna, igrat ću za BiH"

Piše:Edin Isanović
Anel Hadžić
Anel Hadžić
Anel Hadžić, veznjak austrijskog Rieda u narednom periodu dobit će poziv za nastup u bh. odabranoj nogometnoj vrsti. To je u petak za Klix.ba potvrdio i selektor Safet Sušić. Hadžić je svojevremeno igrao za mladu reprezentaciju Austrije, ali je prije nekoliko mjeseci izjavio kako u budućnosti želi nositi dres našeg državnog tima.

Budući bh. reprezentativac za naš portal naglašava da je zadovoljan razvojem situacije.

“Papirologija bi trebala biti završena do kraja ove godine, najkasnije do januara. Ostala su samo još dva ili tri dokumenta, a već u ponedjeljak ću to poslati i čekati da se to sve okonča”, kaže Hadžić i dodaje kako ga veseli što popularni Pape računa na njegove usluge u budućim reprezentativnim akcijama.

“Mogu obećati da neću nikoga razočarati. Igrat ću do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bih opravdao povjerenje. Već nekoliko puta sam naglasio kako mi je san da igram za BiH. Približava se ostvarenje tog sna, a to me raduje”, zaključio je naš sagovornik.

Inače, Anel je jedan od glavnih igrača Rieda. Svojim izvedbama skrenuo je pažnju na sebe, a u oktobru 2011. godine za austrijske medije, na pitanje za koga će nastupati u budućnosti, izjavio je: “Donio sam odluku, igrat ću za BiH”.

Bh. nogometaš rođen je u Velikoj Kladuši, a cijelu karijeru proveo je upravo u Austriji. U ovoj sezoni postigao je tri pogotka, a njegov se klub trenutno nalazi se na petom mjestu.