Odlično igra za Grasshopper
11

Hajrović: Nadam se nastupu za BiH iako me Sušić nije zvao od januara

Piše: E. Isanović
Izet Hajrović
Izet Hajrović
Izet Hajrović, član švicarskog Grasshoppera sjajno igra za svoj klub koji se trenutno nalazi na drugom mjestu prvenstvene tabele. Potencijalni bh. reprezentativac je u osam kola postigao dva pogotka, a upisao je i dvije asistencije.

Hajrović za Klix.ba kaže da je zadovoljan doasadašnjm dijelom sezone.

"Vrlo dobro igramo. Niko se nije ovome nadao. Ipak, ako govorimo o osvajanju trofeja, to će biti vrlo teško, mada nije neostvarivo. Što se tiče moje forme, zadovoljan sam. Igram standardno, a postigao sam i dva gola. Iako imam ponuda, nema razloga da promijenim sredinu“, kaže veznjak "Skakavaca" za naš portal.

On podvlači da se u posljednje vrijeme nije čuo sa selektorom bh. nacionalnog tima.

"Kada sam bio na pripremama u januaru Sušić me nazvao. Razgovarali smo, ali se poslije toga nije javio. Ne znam ni dokle je stiglo sve to sa papirologijom. Moja je želja da igram za BiH, to sam rekao i nadam se pozivu u državni tim“, kaže naš sagovornik i dodaje kako očekuje od Zmajeva da u naredna dva kvalifikaciona susreta osvoje šest bodova.

"BiH ima vrlo dobru ekipu. Reprezentaciju čine odlični igrači i mislim da će ostvariti maksimalan učinak na otvaranju", naglašava Izet, čiji brat Sead igra za drugi tim Topnika.

"Seadu se sviđa u Arsenalu. Po mom mišljenju on ima veliki potencijal i siguran sad da će doći vrijeme kada će zaigrati za prvi tim", kaže Hajrović koji napominje kako se raduje svakoj posjeti Sarajevu, gdje ima puno rodbine.