Nogomet
23

Blaž Slišković: Pogodak u prvih pola sata mnogo bi nam olakšao posao

Klix.ba
Blaž Slišković
Blaž Slišković
Pobjeda bilo kojim rezultatom nad Borcem na Pecari značila bi plasman Širokog Brijega u finale Kupa BiH.

S obzirom na važnost utakmice, kao i na imperativ rezultata trener Širokog Brijega Blaž Slišković poručio je da se sutra sigurno neće umirati u fudbalskoj ljepoti, poručivši da se do finale mora.

“Manje je važno na koji način, ali Borac na sutrašnjoj utakmici jednostavno moramo pobijediti. Pobjeda znači finale Kupa BiH zbog čega teško da ćemo 'umirati u ljepoti'. Problemi koje imamo sa sastavom ne smiju biti opravdanje u slučaju negativnog rezultata“, izjavio je Slišković.

Slišković je mišljenja da voljni momenat i povratak samopouzdanja njegovih igrača mogu biti presudni na sutrašnjoj utakmici.

“Igrači moraju vratiti izgubljeno samopouzdanje i preuzeti odgovornost na sutrašnjem meču. Borac sigurno nije bez ambicija, pa ću od igrača zatražiti da pokušaju diktirati tempo od početka utakmice. Ukoliko u tome uspijemo u prvih pola sata, a pritom još i postignemo pogodak posao će sigurno biti olakšan. Moramo biti spremni i na polukontre i kontre s obzirom da Borac ima brze igrače koji to dobro rade“, dodao je Slišković.