Predsjednik FIFA-e
13

VIDEO / Blatter: Boateng je pogriješio kada je napustio teren

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Ovosedmična prijateljska utakmica nogometaša Milana protiv niželigaša Pro Patrije, u četvrtak, i dalje je jedna od top-tema ne samo u nogometnom, već u kompletnom sportskom svijetu.

Podsjetimo da je nakon tek dvadesetak odigranih minuta utakmica prekinuta i to zato jer je igrač Milana Kevin-Prince Boateng napustio teren, a u tome su ga slijedili i ostali njegovi saigrači. Razlog je bio neprestano rasno vrijeđanje domaćih huligana koji su verbalno napali trojicu tamnoputih igrača Milana, Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija.

Nedavno je Boateng rekao da bi opet napravio isto kada bi se dogodilo jednako vrijeđanje, ali ga nisu baš svi u tome podržali. Nije niti predsjednik FIFA-e (Međunarodne nogometne organizacije) Sepp Blatter:

"Boatengovo napuštanje terena nije rješenje. Ovdje je u pitanju bila prijateljska utakmica, pa su okolnosti donekle lakše. No, u bitnoj utakmici bi Boateng time uslovio predaju svoje ekipe. Mislim da je pogriješio", rekao je Blatter.

"Mi u FIFA-i se i dalje žestoko borimo protiv rasizma. Ako kažem da je Boateng pogriješio ne znači da podržavam rasizam, u niti jednoj sitnici. No, kažnjavati se moraju ekipe čiji navijači to rade. Trebaju se oduzimati bodovi, izbacivati iz natjecanja i slično, ali napadnuti igrač ne može sam donositi presude", kazao je čelni čovjek FIFA-e.