"Opet bi se ponovio"
38

Boateng zbog rasizma razmišlja o odlasku iz Milana i Italije

Totalsport
Kevin-Prince Boateng
Kevin-Prince Boateng
Ne stišava se buka oko nedavne prijateljske utakmice Pro Patrije i Milana, koja je nakon dvadesetak minuta prekinuta zbog rasističkog vrijeđanja Milanovih nogometaša.

Podsjetimo da su domaći navijači (huligani) od starta vrijeđali trojicu tamnoputih igrača Milana, Kevin-Princea Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija. U jednom je trenutku Boateng izgubio živce, te je uzeo loptu, šutirao je na tribinu, skinuo dres i napustio teren.

U tome su ga slijedili i svi saigrači, pa je utakmica prekinuta. Nakon tih događaja mnogo je nogometaša i ljudi izvan nogometa komentiralo Boatengov akt. Neki su ga podržali, a neki su izjavili da nije smio tako reagirati.

Boateng je u razgovoru za CNN rekao da bi opet napravio isto kada bi tako bio napadnut. Izjavljivao je i da je od starta utakmice govorio sudiji da će napustiti teren nastave li domaći navijači vrijeđanje, a ovaj mu je uzvratio da ne brine.

Mnogi mediji su ovih dana pokušali doći do Boatenga, a za Bild je ovaj ganski nogometaš otišao najdalje u izjavi:

"Sa svojim menadžerom razmišljam o tome da napustim Milan i Italiju. Iako su mi svi u klubu dali podršku, ne želim igrati u zemlji gdje postoji takva rasna mržnja. Inače, ovo što se dogodilo protiv Pro Patrije nije prvi put otkada sam u Milanu", rekao je nogometaš koji je prije Milana igrao u Herthi, Tottenhamu i Portsmouthu.